Over mij

Hein foto

Hein van Steenis 1930-2022

Hein van Steenis werkte 27 jaar bij IBM Nederland en was daar o.a. coördinator Human Factors (ergonomie) en manager interne documentatie. Na zijn vervroegde pensionering was hij columnist en journalist voor verschillende ICT-bladen.

Hij is auteur van How to plan, develop and use information systems – A guide to human qualities and productivity (Dorset House). Hij is tevens auteur van diverse ICT woordenboeken, recent Wegwijs in ICT ­– Algemeen woordenboek rond internet, computers en telecom (Hy-phen, 2012).

Zijn interesse in de mens-machine samenwerking verplaatste zich steeds meer richting mens omdat hij uitgekeken was op machines zoals computers. Dat leverde twee nieuwe boeken op:

Eigen Baas – de beste die je ooit zult hebben, voor een beter besef van onszelf en van anderen  dat nu nodig is. Een gids over menselijke vaardigheden die nodig zijn in tijden van internet (Calbona, 2013).

Veranderen is effe wennen, over hoe je kunt veranderen zonder stress. Een praktische gids over veranderen en stress, om meer weerbaar te worden en flexibeler te gaan denken (Calbona, 2015).