Recensie United We Stand

UNITED WE STAND

Meer aandacht voor elkaar

Dit boek verhaalt de spannende zoektocht naar UWS, allereerst als managementmodel, vervolgens als algemeen model voor de gezonde omgang met elkaar.

United We Stand is het tegendeel van een zelfhulpboek – het propageert juist dat we elkáár moeten helpen, dingen samen doen! Dat is de beste manier om weerbaarder en gelukkiger te worden.

Het boekje nodigt uit tot kritisch nadenken over hoe we met elkaar omgaan. Het is bestemd voor managers en medewerkers, én voor iedereen thuis! Het leest dan ook lekker weg!

Alle zelfhulp- en managementboeken kunnen weg! ––A. D.

Een boeiend boek over menselijke verhoudingen! ––J.S.

Zet je aan het denken over je eigen leven ––M.G.

Een onverbiddelijke bestseller van het goede soort! ––B.H.

Goed geschreven, leest als een trein! ––R.A.

In jaren niet meer zo gelachen om alle clichés!! ––K.L.

 

United we stand: meer aandacht voor elkaar / Hein van Steenis. – [Rotterdam] : Calbona, [2017]. – 32 pagina’s : 21 cm.

Kleinzoon Daan studeert Management en moet een dictaat over managementtheorie U onder de knie krijgen. Daarvoor zoekt hij steun bij z’n opa, de auteur van dit korte geschrift. Na een technische opleiding heeft die opa decennia bij IBM gewerkt, waar hij het nodige over management en managers heeft geleerd. Maar die Theorie U ging hem boven de pet en hij bedacht een eenvoudiger oplossing voor een eenvoudige vorm van samenwerking tussen medewerkers en managers in een organisatie: Theorie UWS – United we stand, oftewel: Eendracht maakt macht. En die oplossing blijkt een succes: veel bedrijven willen getraind worden voor het invoeren van Theorie UWS als gamechanger met eenvoudige regels om samen gelukkig te leven en te werken. Ook voor thuis blijkt Theorie UWS mogelijkheden te bieden. Dus droomt de auteur verder: er komt iedere avond een TV-uurtje De Wereld Wordt UWS (DWWU) en uiteindelijk staat het Haagse Malieveld vol enthousiaste DWWU -volgelingen, die snappen dat je, door alles samen te doen, vanzelf meer aandacht voor elkaar krijgt en daardoor gelukkiger wordt.

Recensent: C.M. Manni (Biblion)