Recensie Effe wennen

Handig en leerzaam boekje voor een zacht prijsje

Een gids over veranderen en stress, die erg gemakkelijk leest. Het boekje is overzichtelijk en beschrijft hoe mensen bewust zichzelf kunnen veranderen. De noodzaak om te veranderen komt meestal doordat er iets veranderd in  iemands omgeving: een nieuwe leidinggevende, andere collega’s, een nieuwe buurt, verandering van software,  enzovoort. Ook het ondervinden van stress kan een reden zijn om je levensstijl en denken te willen veranderen.

Het veranderen zelf wordt besproken in de eerste twee hoofdstukken. De vijf bijlagen zijn bedoeld om je een beter zelfinzicht te geven, om beter te kunnen zien wat je zou kunnen of moeten veranderen. Een bijlage is gewijd aan stress, hoe het ontstaat en wat je er aan zou kunnen doen.

Als leidinggevende heb ik veel trainingen gehad om organisatorische  veranderingen door te voeren, wat betekent dat mensen moeten veranderen. In mijn ervaring is het daarbij belangrijk om allereerst een goed zelfbeeld te krijgen – dit mis ik in deze gids. Denk bijvoorbeeld aan kernkwaliteiten , valkuilen, uitdagingen en  allergieën van Gerrikens, waardoor je beter inzicht krijgt in jezelf. Ook  enneagrammen helpt je met het vormen van je zelfbeeld. Dan zijn er nog leerstijlen: je hebt doeners, waarnemers, denkers en beslissers. Volgens Leon de Caluwé heb je ook kleurdenkers: Blauwdruk, Rooddruk, Geeldruk, Groendruk en Witdruk-denkers; iedere kleurdruk-denker heeft zijn eigen typische woorden en motto’s.

Sommige mensen willen helemaal niet veranderen en houden zich krampachtig vast aan hun oude gedrag en overtuigingen. Ze blijven liever in hun comfortzone zitten. Ze plaatsen zich daardoor bewust in een isolement. Iemand gaat pas veranderen als hij of zij er zelf last van krijgt, de noodzaak van veranderen  inziet en  begrijpt  wat hij of zij eraan heeft. Een coach kan bijdragen om tot dat inzicht te komen.

Conclusie: Veranderen is effe wennen is een duidelijke en goed leesbare eenvoudige gids voor de basisprincipes van veranderen. Uitgangspunt  is dat de lezer zelf zorgt voor de motivatie om te veranderen, bijvoorbeeld aan de hand van de bijlagen. Een handig  en leerzaam boekje voor een zacht prijsje (13,95)

Gerda C.M. Tielens-Wester

 

Een eenvoudig en begrijpelijk hulmiddel

Een handleiding die je steeds kunt raadplegen bij beoordelingen hoe om te gaan met veranderingen zowel in de privé- als de zakelijke sector. Het is goed om te beseffen dat veranderingen een constante factor zijn in de tijd waarin we leven en eigenlijk is het best leuk mits we ermee leren omgaan en factoren herkennen.

Het denken, doen en voelen is een eenvoudig “gewenningsmodel’ dat makkelijk te hanteren is. ‘Doen tot het gewend is’, is een logische manier van werken dat leidt tot resultaat en plezier zal geven bij merkbaar resultaat.

Persoonlijk is de problematiek van veranderen zeer herkenbaar door mijn ervaring bij het leiden en coachen van veranderingsprocessen bij het grootste Telecombedrijf in Nederland.

Ik denk dat deze gids een eenvoudig en begrijpelijk hulpmiddel kan zijn voor alle veranderingen waarmee de mens te maken krijgt.

Aad Veltenaar
Econoom, marketingman en projectleider van veranderingsprocessen